Összetevők: gluténmentes lisztkeverék (köles liszt [köles: Lengyelország], quinoa liszt), tápióka keményítő, útifű maghéj liszt
Zsírmentes recept
Hozzávalók 1 db körülbelül 390 grammos fonott kalácshoz:
200 g lisztkeverék
200 g langyos víz
2,5 g Eden Premium fekete só (elhagyható)
2,5 g Eden Premium kókuszvirág cukor
50 g Eden Premium porrá őrölt eritrit
1 tasak porélesztő (7 g)
Elkészítés:
Keverjük össze a hozzávalókat és lefedve meleg helyen kelesszük meg 60 perc alatt. Osszuk 3 egyforma részre és száraz felületen sodorjuk henger alakúra, majd fonjuk össze. Letakarva pihentessük 10 percig. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin előmelegített 210 fokos sütőben süssük 10 percig, majd további 30 percig 180 fokon végig alsó-felső sütéssel.
Zsíros alaprecept:
Hozzávalók:
300 g Bake-Free kelt tészta lisztkeverék
300 g langyos víz
50 g kókuszkrém
2,5 g Eden Premium feketesó (elhagyható)
2,5 g Eden Premium kókuszvirág cukor
75 g Eden Premium porrá őrölt eritrit
1 tasak porélesztő (7 g)
A formázáshoz:
7 g Bake-Free kelt tészta lisztkeverék
Elkészítés:
Keverjük össze alaposan robotgéppel (1-es fokozaton 2-3 perc) a hozzávalókat és lefedve meleg helyen kelesszük meg 45 perc alatt. Osszuk 3 darab egyforma részre és enyhén lisztezett felületen sodorjunk belőle kukacokat, majd fonjuk össze és tegyük szilikonos sütőpapírral bélelt 12x25 cm-es formába. Letakarva kelesszük tovább 15 percig. Előmelegített 210 fokos sütőben süssük 40 percig alsó-felső sütéssel, majd további 20 percig 180 fokon szintén alsó, felső sütéssel. Várjuk meg amíg teljesen kihűl, utána szeletelhetjük. Kisülve körülbelül 625,5 g lesz.