Összetevők: gluténmentes lisztkeverék (kölesliszt [köles: Lengyelország], teff liszt, quinoaliszt), tápióka keményítő, rostkeverék (útifű maghéj liszt, bambuszrost liszt), térfogat növelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályzó anyag (citromsav).
Átlagos tápérték 100 g termékben:
Energia: 1352kJ/324 kcal
Zsír: 2,2 g- ebből telített zsír: 0,5 g
Szénhidrát: 61,0 g- amelyből cukor: 0,5 g
Rost: 15,0 g
Fehérje: 8,0 g
Só: 0,04 g
Nettó mennyiség: 1000 g
HÁZI KENYÉR RECEPT
Hozzávalók:
-250 g lisztkeverék
-4 g só
-310 g langyos víz (körülbelül 40 fokos)
Elkészítés:
Keverjük össze a hozzávalókat, majd gyúrjuk át alaposan. Alakítsuk vekni formára, majd pihentessük 10 percig. Ezután érdemes 2-3 bevágást ejteni rajta. Előmelegített 190 fokos sütőben szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin süssük 70 percig alsó-felső sütéssel. Rácson hagyjuk kihűlni, majd szeletelhetjük igény szerint.
Ízlés szerint fűszerezhető.