Összetevők: víz, kölesliszt, útifű maghéj liszt, kurkuma
Átlagos tápérték 100 g termékben:
Energia: 1546kJ/370 kcal
Zsír: 2,9 g- ebből telített zsír: 0,6 g
Szénhidrát: 72,0 g- amelyből cukor: 0,1 g
Rost: 6,6 g
Fehérje: 11,0 g
Só: 0,05 g
Nettó mennyiség: 200 g
Elkészítési javaslat: Forrásban lévő vízben, alacsony fokozaton 2-4 percig főzzük, ha kész leszűrjük és bő vízzel öblítjük. Ízlés szerint tálaljuk. Jó étvágyat!
A köles élettani hatásai csodálatosak. Könnyen emészthető, tápértéke mégis igen magas.
Magas, vízben oldódó rosttartalma segíthet eltávolítani a letapadt salakot a belekből, ezért fogyasztása böjtöléskor is ajánlott.
Segíthet a betegségek utáni felépülésben, megerősödhetnek tőle a kisgyerekek, és várandós anyukáknak is gyakran ajánlják.
Idegrendszeri problémák esetén ajánlott, állítólag lassíthatja az öregedést. Erősíti az immunrendszert, hiszen tele van ásványi anyagokkal.
Megszépítheti hajunkat és megerősítheti a körmünket is. A fogak erősebbek lehetnek tőle, a zománcra is jótékony hatással lehet.
Az útifű maghéj ideális rostforrás azok számára is, akik a búzára érzékenyek. Az útifű maghéj teljesen természetes és biztonságos.
A világon több száz millióan használják évente. A szervezetben nem szívódik fel, nem hat izgatóan rá és nem okoz függőséget,
emiatt alkalmas folyamatos hosszú távú használatra.