Összetétel: 100 % nádcukor
Származási hely: Olaszország
A nádcukrot úgy készítik, hogy a cukornádat tisztítás után préselik, az így kapott léből gőz segítségével készítenek granulátumot. Nem finomítják, így viszonylag nagyobb mennyiségben tartalmaz B-vitaminokat, valamint a cukornádból származó ásványi anyagokat.
Glikémiás indexe: kb. 70
Sütemények készítéséhez ajánljuk elsősorban, de más ételek és italok édesítésére is alkalmas.
Édesítőereje kb. a répacukoréhoz hasonló, bár többek szerint a nádcukorból kevesebb kell, ízlés szerint.
Átlagos tápérték 100 g termékben:
Energia 1657 KJ / 396 kcal
Zsír 0 g
-ebből telitett zsír 0 g
Szénhidrát 99 g
-ebből cukor 99 g
Fehérje 0 g
Só 0 g