Összetevők: fahéj*, szerecsendió*, szegfűszeg*, kardamom*, szegfűbors*, szerecsendió virág*, gyömbér*.
*Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó termék.
A szárított terméket fénytől-, nedvességtől óvva kell tárolni.
Allergén anyagot nem tartalmaz.
Kiszerelés: 50 g/üveg
Mézeskalács recept:
Hozzávalók: kb 60 db-hoz
60 gr méz, 75 gr vaj, 200 gr cukor, 2 ek. tej, 1 tk kakaópor, 1 ek Bio Berta Mézeskalács fűszerkeverék, 200 gr búzaliszt, 2 tk sütőpor.
valamint a díszítéshez: 1 tojásfehérje, porcukor
Elkészítés:
1. A mézet a vajjal, cukorral és a tejjel egy lábasba öntjük, és addig melegítjük, amíg a vaj el nem olvad.
2. A masszát egy tálba öntjük, hidegen felverjük, utána hozzáadjuk a kakaóport és a fűszerkeveréket.
3. A lisztet elkeverjük a sütőporral, kétharmadát hozzáadjuk a mézes masszához, majd jól átgyúrjuk.
4. A maradék lisztet a munkalapra szórjuk, az előtésztát hozzáadjuk és sima, tömör tésztát gyúrunk belőle.
5. A tésztát folpackba tekerjük és hűtőben legalább 1 órát pihentetjük.
6. Ezután a tésztát belisztezett munkalapon 1/2 cm vastagon kinyújtjuk és formákat szaggatunk ki belőle.
A figurákat ezután sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, 180 fokra előmelegített sütőben 8-10 percig sütjük.
7. Kivesszük őket a sütőből, hagyjuk őket teljesen kihűlni. A tojásfehérjét tálba öntjük, felverjük, hozzáadjuk a porcukrot,
majd addig keverjük, míg egy sűrű masszát kapunk. A mázat kis lyukú nyomózsákba töltjük és a mézeskalácsot feldíszítjük.