Vegafri

VISZLÁT KENYÉR, HELLÓ VEGAFRI!

TOP termékek

Tanúsítvány

SSL Certificate

Házhozszállítás

Házhozszállítás

Bio Berta Bio mézeskalács fűszerkeverék 50 gr

Bio Berta Bio mézeskalács fűszerkeverék 50 gr

Bio Berta Bio mézeskalács fűszerkeverék 50 gr

Felhasználási javaslat: Sütemények ízesítéséhez.

Bővebben
1 016 Ft
Részletek

Összetevők: fahéj*, szerecsendió*, szegfűszeg*, kardamom*, szegfűbors*, szerecsendió virág*, gyömbér*.

*Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó termék.

A szárított terméket fénytől-, nedvességtől óvva kell tárolni.

Allergén anyagot nem tartalmaz.

Kiszerelés: 50 g/üveg

Mézeskalács recept:

Hozzávalók: kb 60 db-hoz

60 gr méz, 75 gr vaj, 200 gr cukor, 2 ek. tej, 1 tk kakaópor, 1 ek Bio Berta Mézeskalács fűszerkeverék, 200 gr búzaliszt, 2 tk sütőpor.

valamint a díszítéshez: 1 tojásfehérje, porcukor

Elkészítés:

1. A mézet a vajjal, cukorral és a tejjel egy lábasba öntjük, és addig melegítjük, amíg a vaj el nem olvad.

2. A masszát egy tálba öntjük, hidegen felverjük, utána hozzáadjuk a kakaóport és a fűszerkeveréket.

3. A lisztet elkeverjük a sütőporral, kétharmadát hozzáadjuk a mézes masszához, majd jól átgyúrjuk.

4. A maradék lisztet a munkalapra szórjuk, az előtésztát hozzáadjuk és sima, tömör tésztát gyúrunk belőle.

5. A tésztát folpackba tekerjük és hűtőben legalább 1 órát pihentetjük.

6. Ezután a tésztát belisztezett munkalapon 1/2 cm vastagon kinyújtjuk és formákat szaggatunk ki belőle.
A figurákat ezután sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, 180 fokra előmelegített sütőben 8-10 percig sütjük.

7. Kivesszük őket a sütőből, hagyjuk őket teljesen kihűlni. A tojásfehérjét tálba öntjük, felverjük, hozzáadjuk a porcukrot,
majd addig keverjük, míg egy sűrű masszát kapunk. A mázat kis lyukú nyomózsákba töltjük és a mézeskalácsot feldíszítjük.

Adatok
Cikkszám
SZF181
Tömeg
50 g/db